İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Küçükçekmece Ortaokulu

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ PROJE ÖDEVLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

5. SINIFLAR PROJE ÖDEV KONULARI

1.    Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp, tanıtan Afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız.

2.    Bilişim suçlarına örnek olabilecek gerçek olayları anlatan ve alınabilecek önlemleri anlatan afiş ve ya slayt gösterisi hazırlayınız!

3.    Sosyal Medya araçlarıve bize sağladığı faydaları ve zararları açıklayan bir slayt gösterisi veya afiş hazırlayınız!

4.    İnternette arama yaparken kullanılan teknikleri  Afiş veya slayt gösterisi yapartak hazırlayınız!

5.    Arama motorlarının geçmişini araştırıp gelişim aşamalarıyla tanıtan bir Afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız!

6.    Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklayan bir afiş veya Slayt gösterisi açıklayınız!

7.    Tarihteki en önemli icatları anlatan bir Afiş veya slayt gösterisi hazırlama.

8.    Robotlar konusunda bir Afiş veya slayt gösterisi hazırlama.

9.    EBA’yı tanıtan bir afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız!

10.   Güncel bir konuyu veya dilediğiniz başka bir konuyu POWERPOINT programıyla  sunu şeklinde anlatınız.

11.  İnternet ortamında nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl davranmalıyız? Bir afiş veya slayt gösterisi olarak hazırlayınız!

12.  İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş veya slayt gösterisi  çalışması hazırlayınız.

13. İnternetin Tarihsel Gelişimini anlatan bir afiş veya slayt gösterisi hazırlama.

14. Donanım Panosu Afişi  hazırlama.

15. Klavye çeşitlerini, ortaya çıkış süreçlerini ve klavye kısa yollarını araştırıp afiş olarak hazırlayınız.

16. Bilgisayar karşısında nasıl oturmamız gerektiğini bir afişle veya video ile anlatınız

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

6. SINIFLAR PROJE ÖDEVLERİ

1.E-posta nedir? E- posta adresi alabileceğimiz siteler nelerdir? E- posta nasıl oluşturulur? E-posta nasıl gönderilir? Bununla ilgili bir afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız.

2.Zararlı yazılımlara karşı bilgisayarımızı koruma yöntemlerini açıklayan afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız.

3. EBA’yı tanıtan bir afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız!

4. Bir kelime işlemci programı (Word gibi) kullanarak resimlere dayalı  bir öykü tasarlayınız.

5.  Güncel bir konuyu veya dilediğiniz başka bir konuyu sunum programıyla (powerpoint gibi)  slayt gösterisi şeklinde anlatınız.

6.  Klavye tuşlarının görevleri nelerdir ve nasıl gruplandırılır? 10 parmak yazı yazarken tuş- parmak yerleşimi nasıl olmalıdır? Sunum veya afiş çalışması halinde hazırlayınız.

7. Donanım birimlerini sistem birimi, depolama birimi, giriş birimi ve çıkış biriminden oluşan bir şema halinde örnek resimleriyle tanıttığınız bir afiş hazırlayınız.

8.  Yazılım Nedir? Çeşitlerini anlatan bir afiş  veya sunu hazırlayınız.

9.  Bilgisayar karşısında nasıl oturmamız gerektiğini bir afişle veya video ile anlatınız.

10.    Bilişim Teknolojilerini kullanırken “Etik ve Sosyal Değerleri” anlatan afiş ya da sunu şeklinde bir çalışma yapınız.

11.   Bilişim Suçlarını ve bunlara karşı alınacak önlemleri örnek olaylar üzerinden bir sunu çalışması şeklinde hazırlayınız.

12.    Dosya uzantısının önemini ve sık kullanılan dosya uzantılarını (Video, Ses, Görsel ve Ofis dosyaları) bir tablo çalışması halinde afiş olarak hazırlayınız.

13.    Bilişim teknolojilerinin gelişimine öncülük eden isimleri sunu veya afiş şeklinde tanıtınız.

14.    Programlama dillerini anlatan bir afiş veya slayt gösterisi hazırlayınız!

15.    SCRATCH ile oyun yapımı (Öğrenci, kendi ürettiği fikir ile yapacağı bir oyun)

16.    SCRATCH ile eğitsel bir materyal hazırlama (herhangi bir ders konusu ile ilgili bir materyal geliştirme)

Yukarıdaki konulardan bir tanesini seçip yapabilirsiniz.

ÖLÇÜTLER

Zayıf

(0-1-2)

Kabul Edilebilir

(3-4)

Orta

(5-6)

İyi

(7-8)

Çok İyi

(9-10)

Ödevin zamanında teslimi

Öğretmenle işbirliği ve önerileri dikkate alınması

Kaynak kullanımı

Ödeve uygun plan yapma ve bu planı gerçekleştirmesi

Ödevi yeterince materyalle (Resim, fotoğraf, karikatür, çizim vb.) desteklemesi

Seçilen konu hakkında yeterli düzeyde bilgiye yer vermesi

Sayfa Düzeni veya video düzeni

Özgünlük

Ödevi anlaşılır biçimde yazma, yazım ve dilbilgisi kurallarına uyumu. Videolarda Türkçe kullanımına dikkat ediniz!

Konunun amacına uygun şekilde sunumu

Toplam

Afişler kağıt üstünde ve ya dijital ortamlarda hazırlanabilir. Dijital ortamda hazırlanan afişler için afiş hazırlama programları, paint, Microsoft Word vb. programları kullanılabilir. Dijital ortamda hazırlanan afişlerinde kağıt üstüne çıktısınız alınız!. Afişinizin boyutları A3 ve ya A2 boyutlarında olmalıdır.!

420 x 594 mm

42,0 x 59,4 cm

297 x 420 mm

29,7 x 42,0 cm

Videolar; Çekeceğiniz video 5 Dakikayı geçmemelidir. Videolarınızda sesinizin iyi çıkmasına ve güzel Türkçemizi kullanmaya dikkat ediniz!

Sunular; Sunu hazırlama programlarından birinde hazırlayabilirsiniz. Sunularınız 30 slaytı geçmemeli. Eklediğiniz geçişler çok uzun sürmemeli. Sunularınızı yasemingul.bilisim.ist@gmail.com adresine isminiz soy isiminiz sınıf ve okul numaranızı ekleyerek gönderiniz. Ödevlerinizi gönderdikten sonra gelip gelmediğini bana sorunuz!

Ödevlerin en son teslim tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma

Yasemin Gül